Kempen Recreatie
Wandelen in Brabant

Vakantie met hond

  • Beide parken zijn honden welkom
  • Selectie huisdiervriendelijke accommodaties
  • Veel wandelgebieden in de buurt

Neem jouw trouwe viervoeter mee op vakantie!

Ontdek onze exclusieve selectie huisdiervriendelijke accommodaties op ons park. Hoewel het aantal beperkt is, zijn deze speciale verblijven perfect afgestemd op de behoeften van jou en je huisdier. Geniet van de comfortabele en gastvrije omgeving die speciaal is ontworpen om jouw vakantie met je viervoeter onvergetelijk te maken.

 

Wandelroutes in de omgeving

Onze vakantieparken zijn gevestigd in de Brabantse Kempen. Wandel samen met je huisdier door de uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen en ontdek de schoonheid van de Brabantse Kempen, de ideale bestemming voor levensgenieters en natuurliefhebbers. Hier vind je niet alleen prachtige natuur, maar ook gezellige dorpen en een afwisselend landschap van landerijen en bossen. Voor een wandelvakantie met jouw huisdier ben je hier aan het juiste adres, in de omgeving zijn namelijk tal aan wandelroutes waar honden aangelijnd mee mogen!

 

Vakantiepark Latour

🌾 Oirschotse Heide (4 km) | 5,0 kilometer vanaf Latour
Dit gebied staat bekend om zijn zandverstuivingen en rustgevende landschappen. Je wandelt langs smalle paden die je om de zandverstuiving heen leiden, omringd door weelderige heide en majestueuze zomereiken. Verder bestaat het gebied uit diverse landschappen, van open heidevelden tot dichtbegroeide bossen en langs idyllische vennen.

🦉 Oirschotse Heide (7 km) | 2,9 kilometer vanaf Latour
Deze wandelroute is 7 kilometer lang, waar je als eerst meteen het militaire oefenterrein betreedt. Het is toegestaan om hier te wandelen zolang je de militaire oefeningen niet verstoord. Zodra je het oefenterrein voorbij bent kun je genieten van de prachtige natuur met brede zandpaden langs heidevelden en bosgebieden, waar je verschillende vogels kunt spotten.

🍂 Oirschotse Heide (12 km) | 4,5 kilometer vanaf Latour
Een van de meest populaire wandelroutes en ruim 12 kilometer lange wandeling door bossen, langs vennen en door het mulle zand langs mooie heidevelden. Door de afwisseling is het een wandeling die geschikt is voor elk seizoen. Ook hier mag bij een militair oefenterrein lopen.

Bekijk de volledige wandelroutes

 

Vakantiepark Molenvelden

🦌  Boswachterspad Cartierheide (7 km)  | 10,6 kilometer vanaf Molenvelden
Deze wandelroute leidt je langs diverse loofbossen en loopt over verschillende zandpaden door natuurgebied De Kempen. Afhankelijk van het seizoen kun je hier wilde dieren spotten. Vooral tijdens de schemering is de kans groot dat je reeën zult tegenkomen. In het voorjaar komen de heides mooi in bloei en zul je verrast worden door de paarse bloemen!

🌲 Wandelroute Dommelpad (3,5 km) | 6,2 kilometer vanaf Molenvelden
Dwaal door een van Brabants mooiste beekdalen en ontdek het gevarieerde landschap van weiden, bossen en beekoevers. Deze route voert door het bosgebied van het Dommeldal, met diverse boomsoorten en weilanden. Natuurlijk volgt de route de kronkelende loop van de Dommel, gemarkeerd met gele plaatjes voor eenvoudige navigatie!.

🏛️ Wandelroute Loondermolenpad (6 km) | 6,2 kilometer vanaf Molenvelden 
Deze route voert je door een uniek stukje Dommeldal, langs de Volmolen, de Dommel en door een prachtig landschap vol cultuurhistorie.Het pad dankt zijn naam aan de Loondermolen die vroeger bij de Loonderhoeve stond. De eeuwenoude watermolen werd voornamelijk gebruikt als korenmolen. De molen is na de zware beschadiging in de Tweede Wereldoorlog verder afgebroken. De route is gemarkeerd met blauwe pijltjes.

 

Liever je hond vrij laten rennen? Ontdek de losloopgebieden in de omgeving!

🐶 Natuurpoort te Eersel | 11,0 kilometer vanaf vakantiepark Molenvelden | Heide en bos
Het gebied ligt vlakbij de grens van België en is een mooi gebied met heide en bos. Er is een wandelroute Hondenlos Eersel waar de honden kunnen rennen en ravotten. De groene markering geeft de loslooproute van 2 kilometer aan.

🐕 De Pals te Bladel-Hapert | 15,1 kilometer vanaf vakantiepark Molenvelden | Naaldbos
Het gebied grenst aan de Belgische grens in Bladel, aan Boswachterij De Kempen en de Cartierheide. Het natuurgebied bestaat vooral uit naaldbossen, waar Staatsbosbeheer een losloopgebied heeft aangewezen, zodat honden het hele jaar vrij kunnen rennen en ravotten. Een groen gemarkeerde wandeling van 2 kilometer leidt je door dit prachtige gebied

🐕‍🦺 Sonse Bergen te Son | 17,4 kilometer vanaf vakantiepark Latour | Heuvelachtig met loofbomen en naaldbomen
Het gebied is gelegen aan rivier De Dommel. Honden mogen het hele jaar door los lopen. Het gebied is heuvelachtig met een combinatie van loofbomen en naaldbomen. Dit wandelpad is toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelen en wandelwagens. 

Huisregels voor huisdieren:

  • Huisdieren moeten aangelijnd zijn op het park
  • Niet alle accommodaties staan huisdieren toe
  • Er geldt een toeslag van 6 euro per huisdier per nacht
 
 

Dit vroegen eerdere vakantiegangers ons 

🐾 Zijn er extra kosten verbonden aan het meenemen van een huisdier?

Ja, voor het meenemen van een huisdier brengen we een toeslag van 6 euro per huisdier per nacht in rekening.

🌳 Zijn er woningen met een omheinde tuin beschikbaar?

Nee, er zijn geen woningen met een omheinde tuin beschikbaar.

🎆 Is het park vuurwerkvrij?

Ja, ons park is vuurwerkvrij. We streven naar een rustige en veilige omgeving voor al onze bezoekers, inclusief huisdieren en natuurbescherming.