Kempen Recreatie
Wandelen in Brabant
Wandelvakantie Brabant
Wandelvakantie Kempen

Wandelen in Brabant

  • Beide parken zijn honden welkom
  • Uitgestrekte bossen, heidevelden en vennen
  • Gezellige dorpen en een afwisselend landschap

Ontdek de schoonheid van de Brabantse natuur te voet

Pak de koffers in, trek de wandelschoenen aan en ga op pad naar de Brabantse Kempen. Deze plek is geliefd onder natuurliefhebbers, rustzoekers, wandelaars, levensgenieters en jonge avonturiers. Wij begrijpen wel waarom; het heeft zoveel te bieden! Bij Kempen Recreatie verblijf je in de groene natuur, geniet je optimaal van comfort en zijn er vele mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Voor een wandelvakantie met of zonder viervoeter ben je hier aan het juiste adres, in de omgeving zijn namelijk tal aan wandelroutes. 

De beste wandelroutes in de omgeving

In de omgeving van onze vakantieparken zijn diverse wandelroutes te vinden, zowel voor de natuuraanbidders en de kleine levensgenieters als de échte doorstappers! Hieronder vind je een paar van onze favoriete wandelroutes in de Brabantse Kempen.

🌳 Boswachterspad Cartierheide | 7,5 kilometer | Eenvoudig
Deze wandelroute leidt je langs diverse loofbossen en loopt over verschillende zandpaden door natuurgebied De Kempen. Afhankelijk van het seizoen kun je hier wilde dieren spotten. Vooral tijdens de schemering is de kans groot dat je reeën zult tegenkomen. In het voorjaar komen de heides mooi in bloei en zul je verrast worden door de paarse bloemen!

🍄 Kabouterpad Kempen | 1,5 kilometer | Kindvriendelijk
In de Kempen wonen niet alleen wilde dieren, maar ook kabouters! Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand en wielsporen van een kruiwagentje... Deze wandelroute begint in Eersel, waar (tegen betaling) een knapzak gevuld met wat lekkers voor je klaarligt. Bewandel samen het Kabouterpad en wie weet spot je wel een kabouter!

🥾 Mindervalidenpad Laarvenloopje | 2 kilometer | Rolstoelvriendelijk
Dit afwisselende wandelpad is toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelen en wandelwagens. Evenals de vakantiewoningen op onze parken. Dit is een echt familiepad die je door de bossen en langs de Cartierheide leidt. Onderweg kom je bankjes en picknicktafels tegen voor een tussenstop.

Jouw verblijf op op één van onze vakantieparken

Op onze vakantieparken bieden we diverse vakantiewoningen aan; van watervilla’s en bosvilla’s tot aan luxe lodges en tiny houses. Met een moderne uitstraling en een volledige inrichting zijn de vakantiewoningen geschikt voor ieder gezelschap! Op Vakantiepark Latour bieden we ook nog eens een wellness groepsaccommodatie aan voor maximaal 18 personen! De parken zijn gelegen in de prachtige en bosrijke omgeving van de Brabantse Kempen. Vanuit jouw vakantiewoning stap je zo de natuurrijke wereld in. Een oase van rust, maar niet ver van het bruisende en gezellige Eindhoven. Op welk vakantiepark mogen we jou verwelkomen voor een wandelvakantie in Brabant?

Kempen Recreatie in het kort:

  • Luxe en moderne vakantiewoningen
  • Midden in een bosrijke omgeving
  • Optioneel met wellness faciliteiten
  • In de buurt van Eindhoven
  • Voor maximaal 18 personen

Dit vroegen eerdere wandelliefhebbers ons 

🧖🏼‍♀️ Hoe zien de wellness vakantiehuizen eruit?

Onze wellness vakantiehuizen zijn speciaal ontworpen om jou het ultieme gevoel van rust en welzijn te bieden. Bij Vakantiepark Molenvelden kan je met 6 personen overnachten in de Watervilla Luxe Wellness. Deze luxe villa heeft een eigen terras aan het water en heeft een rustgevende uitstraling. Bij Vakantiepark Latour kan je overnachten in een 6-persoons Ecovilla Waterzicht Wellness. Deze villa is duurzaam gebouwd! Daarnaast ontbreekt het niet aan comfort in deze villa. Beide woningen beschikken over een comfortabele privé Finse Sauna.

👧🏼 Zijn de vakantieparken ook geschikt voor kinderen?

Ja zeker! Op onze kindvriendelijke vakantieparken zullen ook de kleine vakantiegangers zicht optimaal vermaken! Beleef eindeloos speelplezier in de speeltuinen en volop waterpret in het zwembad. Daarnaast kunnen zij een potje voetballen of een andere sport beoefenen op onze sportvelden.